Året 2015

Det nærmer seg slutten av nok et år og jeg liker å bruke romjulsdagene på å summere opp året som gikk. Det første som popper opp i hodet mitt når jeg mimrer tilbake på de siste 12 månedene er ”Åh Herregud!”, rett og slett for at så mye har skjedd at jeg ikke helt kan forstå at det har fått plass i løpet av bare ett år.

Forrige år avsluttet jeg med å bli singel og bestemte meg på nyttårsaften for at mitt eneste nyttårsforsett var at jeg skulle forbli singel gjennom hele 2015. Jeg ville bli kjent med meg selv, lære meg hvordan jeg selv kan håndtere oppturer og nedturer, og komme frem til hvilke verdier i livet som er viktigst for meg. Dette er en prosess som varer livet ut, men som jeg tror det likevel er viktig å aktivt skape plass til og fokusere på, og året 2015 har virkelig vært et år der jeg har kommet langt videre i denne prosessen. Og ja, jeg har klart å være singel hele 2015 ;)

For å finne frem til høydepunktene ifra det siste året har jeg gått gjennom bildene jeg har knipset, og noen av mine favoritter kommer under her sammen med en kort oppsummering av de de fire årstidene.

Vinteren var kommet for fullt da jeg kom tilbake til Umeå etter nyttår, og jeg kan fremdeles kjenne stresset jeg hadde over meg de tre første ukene da jeg leste dobbelt og sjonglerte innlevering med eksamenslesing og slo ny personlig rekord i antall timer på skolen i løpet av ett døgn. På en eller annen måte kom jeg meg i alle fall gjennom det, og begynte med ett nytt fag, biologisk psykologi som jeg elsket. Helgene var fulle av festlige anledninger, rødvin, oppsatt hår, latter, dans og sang som jeg har, og alltid kommer til å ha gode minner fra. I midten av februar flyktet jeg fra vinteren i Umeå og til solfylte California der jeg fikk tre helt fantastiske uker sammen med Silje og Jone.

IMG_0971 IMG_7400 DSC_0961 IMG_7843 IMG_7869

Våren merket vi ikke så mye til i Umeå bortsett fra at det ble lysere på kveldene, vinterens kulde hang i en god stund og jeg trodde en stund at bjørkene aldri kom til å slå ut. Vi begynte å lese idrettspsykologi og jeg fikk for første gang ha mine første samtaler med egne klienter og smake litt på hvordan det er å jobbe som psykolog – SÅ gøy! Tiden gikk fort, som den alltid gjør, og plutselig nærmet det seg slutten av det første året på psykologprogrammet. En av de siste helgene fikk jeg oppleve Brännbollsyran for første gang der vi kledde oss ut til Pokemons, spilte ”brännboll” og løp rundt og bare hadde det gøy i tre dager. Helt klart ett av årets største høydepunkt!

10662018_10205474181287062_5808382789361909227_o 11350505_10153391925069791_2205267384330191700_n 8 Sommeren kom, et tårevått farvel ble tatt med vennene mine i Umeå og jeg fikk komme hjem til mitt elskede Bergen igjen. Vi dro på festivalen Bråvalla og jeg fikk for første gang oppleve det ekte festivallivet en hel helg sammen med to av verdens vakreste jenter. Stort sett resten av sommeren var jeg hjemme i Bergen og jobbet, og utenom det benyttet jeg anledningen til å få meg mange fine toppturer, blant annet med min faste turkamerat Buddy ved min side. Jeg fikk også besøkt Fedje, øyen der etternavnet mitt og en stor del av slekten kommer fra, og en øy som jeg ble fullstendig forelsket i! IMG_8551 IMG_8687 IMG_8743 IMG_8745

Høsten kom, og jeg reiste opp til Umeå en snartur for å få med meg en uke av ”nollningen” eller fadderuken som vi sier i Norge. Deretter forlot jeg Umeå og jeg husker så utrolig godt hvor feil det føltes å reise når hele kroppen min skrek at den ville bli igjen. Men sta som jeg var pekte jeg nesen mot enda en ny destinasjon, denne gang Dublin der planen var at jeg skulle være i et halvt år. Det ble litt av et eventyr, og selv om ting ikke ble slik jeg hadde sett for meg er jeg likevel glad for at jeg reiste for jeg lærte så mye om meg selv og ble kjent med noen fantastiske mennesker som jeg ikke ville vært foruten. Dessuten fikk jeg en av mine beste bursdagsfeiringer noensinne!11994409_10153633022964791_784267400_n DSC00206 DSC00411 DSC00520

Også tok eventyret i Dublin en rask vending og jeg bestemte meg for å pakke sakene og reise hjem igjen til Umeå. Gleden og lettelsen i kroppen min da jeg landet på flyplassen i Umeå tror jeg er vanskelig å beskrive, men det var i alle fall en følelse som gjorde at jeg var sikker på at det var rett valg.  Ikke for at de siste to månedene bare har vært en fryd, men fordi jeg har fått sjansen til å komme i kontakt med meg selv igjen og leve etter de verdiene jeg fra begynnelsen av året ville leve etter. Det har vært noen måneder med mye følelser samtidig som det har vært mye skolearbeid, mer idrettspsykologi som heldigvis har vært veldig interessant og motiverende, julfika, julsittning, julkonsert og enda mer jul før det tilslutt ble juleferie og julaften, og nå sitter jeg her i romjulen og lurer på hvor tiden ble av. DSC008341120151212_231517 20151218_210621 20151224_20180320151226_113947


Er det noe jeg har lært meg av dette året så er det at jeg ikke skal være redd for følelsene mine. Jeg er en person som føler mye, både positive og negative følelser, og jeg kan kjenne de helt inn i ryggmargen. Jeg kan le høyt og jeg kan hulke slik at det føles som at hjertet mitt skal sprenge i brystet, men så lenge jeg ikke i tillegg må legge energi på å skjule følelsene mine har jeg lært meg at det ikke er så farlig. Så lenge jeg klarer å akseptere følelsene mine er de faktisk mine beste venner som jeg aldri vil leve uten. Og denne lærdommen vil jeg takke alle de fine menneskene i hverdagen min for. De som sier ”Embrace att det här är en skitdag och gå hem och ät glass istället” når jeg er lei meg, og de som ler med meg istedet for av meg når jeg triller på gulvet i latterkrampe. Tilslutt vil jeg også gi meg selv et klapp på skulderen for at jeg bestemte meg for å ta tak i min psykiske helse, gikk til psykolog og har jobbet hardt for å forvandle følelsene mine fra fiender til bestevenner. Det har ikke vært lett og jeg er ikke i mål enda, men jeg har kommet langt og jeg er SÅ stolt over meg selv!


Ohoi, for et innlegg! Jeg kunne sikkert skrevet en hel roman om 2015(som jeg faktisk også gjør, hoho, spoiler alert), men jeg slutter nå så jeg får tid til å gjøre litt skolearbeid idag også. Hvilke tanker jeg har for neste år kommer i neste innlegg! Kjærleik♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

     

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>