De viktige tingene i livet er også de vanskeligste

Kjære bloggen og resten av verden der ute!

Etter å ha lest mitt forrige innlegg om året 2015 fikk jeg plutselig inspirasjon til å skrive noen ord igjen. Jeg skrev blant annet at det i neste innlegg kom til å stå om hvilke tanker jeg har for 2016, og før jeg rakk å skrive det innlegget har vi allerede tatt oss til mars. Tiden FLYR!

20151215_084502 (2)De to første månedene av 2016 har vært ganske lik de to siste månedene av 2015. Jeg har brukt mye tid på å finne tilbake til en balanse i hverdagen og det har på mange måter vært en utfordring. Først og fremst fordi det er så mye gøy som jeg virkelig vil gjøre og som er vanskelig å få gjort i løpet av døgnets 24 timer og ukens 7 dager. I alle fall uten at det går utover helsen. Skole og fritid har noen ganger tatt så mye av min kapasitet at jeg bokstavelig talt har glemt både søvn og mat, noe kroppen min tilslutt påminner meg om og plutselig står jeg på grensen til et stup jeg må bråbremse for ikke å ramle utfor.

Heldigvis har jeg klart å bremse i tid, og fått øve på å akseptere at jeg ikke kan gjøre alt. For å akseptere dette og prioritere det som er rett for meg har jeg prøvd å ta meg tilbake til mine grunnstener og stilt meg spørsmål som ”Hva er viktig for meg?”, ”Hvem vil jeg være?”, ”Hva gjør jeg for å være den personen?” og ”Hva kan jeg begynne med å gjøre for å leve mer i retning med det som er viktig for meg?”.  Det høres kanskje banalt ut, men det å sette seg ned med penn og papir og besvare de fire spørsmålene er noe som gang på gang reduserer både stress og angst for meg, og som virkelig er gull for min psykiske(og fysiske) helse.


Etter nyttår har vi lest gruppepsykologi som har vært veldig lærerikt og utviklende for meg. Som en del av dette faget er vi nå ute og leder elevgrupper på en videregående skole som også er utrolig lærerikt og givende. Mer enn noen gang tidligere føles det som at jeg er på rett spor i livet, spesielt med tanke på hvilken utdannelse jeg har valgt. De siste dagene har jeg flere ganger stoppet opp og klappet meg selv på skulderen for at jeg for ca to år siden søkte meg inn på psykologprogrammet her i Umeå, og for at jeg et halvt år senere våget å det som da føltes som et gigantsteg og flytte opp hit. En fin person sa for noen uker siden at de viktige tingene i livet ofte også er de vanskelige tingene, og i mange situasjoner syns jeg det stemmer veldig bra. Som for eksempel når man virkelig burde sove, men ikke klarer å slutte å scrolle nedover Facebookveggen, eller som når man vil være ærlig, men i stedet tar den lette veien ut og ignorerer klumpen som bygger seg opp i magen av irritasjon, frustrasjon eller sorg.


 

Tilslutt i dette tankefylte innlegget vil jeg gratulere alle vakre damer der ute med den internasjonale kvinnedagen. Hurra for alle stegene vi har tatt mot et mer likestilt samfunn, la oss sammen kjempe for at resten av stegene tas så alle mennesker har like forutsetninger i livet uansett hvilket kjønn de er født til.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

     

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>